Droogijsstralen

Industriële reiniging door middel van droogijsstralen is dé oplossing voor het droog reinigen van o.a. ventilatoren, motoren, elektrische kasten, verdampers, kettingen, drukpersen, verpakkingsmachines, …

Dry,Ice,Blast,Cleaning,Rust,At,Stator,Core,Of,Generator

Wat is droogijsstralen

Recon maakte in het verleden al vervuilde motoren, ventilatoren en elektrische kasten schoon. Doordat er geen water wordt gebruikt tijdens de industriële reiniging, is er geen restafval.  Deze propere techniek zorgt bovendien voor een piekfijn resultaat. Recon voorziet doeltreffende reiniging van de meest uiteenlopende productielijnen.

Techniek

Droogijsstralen is een geavanceerde reinigingsmethode waarbij kleine pellets van droogijs (vast kooldioxide, CO₂) met hoge snelheid op het te reinigen oppervlak worden gespoten. Dit proces combineert de reinigende kracht van hoge snelheid met de lage temperatuur van droogijs (-78,5°C), wat resulteert in een effectieve verwijdering van vuil zonder het oppervlak te beschadigen.

 • Impact: De droogijspellets worden met hoge snelheid op het vervuilde oppervlak gespoten, wat zorgt voor een mechanische schok die het vuil losmaakt.
 • Thermische Schok: De extreme kou van het droogijs zorgt ervoor dat het vuil, vet of de verontreiniging krimpt en broos wordt, wat het gemakkelijk te verwijderen maakt.
 • Sublimatie: Het droogijs sublimeert direct van vast naar gasvormig bij contact met het oppervlak, waardoor het volume snel toeneemt en het losgemaakte vuil van het oppervlak wordt weg geblazen zonder water of residu achter te laten.

Voordelen van Droogijsstralen

 • Niet-schurend en beschermend: Droogijsstralen is zacht voor het oppervlak en veroorzaakt geen slijtage of schade, wat het ideaal maakt voor delicate apparatuur en gevoelige materialen.
 • Geen resten: Aangezien droogijs sublimeert, blijft er geen water of chemisch residu achter, wat resulteert in een schone, droge afwerking.
 • Milieuvriendelijk: Droogijs is niet-toxisch en laat geen secundair afval achter, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.
 • Tijdsefficiënt: Deze techniek kan vaak worden uitgevoerd zonder demontage van apparatuur, waardoor stilstand en productieonderbrekingen worden geminimaliseerd.
 • Breed toepasbaar: Van het reinigen van productielijnen tot het verwijderen van verf en roest, droogijsstralen is veelzijdig en toepasbaar in diverse industrieën.

Toepassingen

Droogijsstralen kan in tal van industriële settings worden ingezet, waaronder:

 • Productie- en verwerkingsinstallaties: Voor het reinigen van machines, transportbanden en tanks.
 • Automobielindustrie: Voor het verwijderen van olie, vet en roet van motoronderdelen en gereedschappen.
 • Elektronische apparatuur: Veilig voor het reinigen van gevoelige elektronische componenten zonder vocht of schade.
 • Verf- en lakverwijdering: Voor het effectief verwijderen van oude verf, coatings en graffiti.

Waarom Kiezen voor RECON?

Bij RECON DAMAGE zijn we gespecialiseerd in droogijsstralen en hebben we uitgebreide ervaring met deze techniek in diverse industriële omgevingen. Ons team van experts zorgt voor een professionele en op maat gemaakte aanpak voor elke reinigingsbehoefte.

Contacteer ons

Bent u op zoek naar een efficiënte en milieuvriendelijke reinigingsoplossing voor uw industriële faciliteiten? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over droogijsstralen en hoe wij u kunnen helpen uw apparatuur in optimale conditie te houden.

Waarom kiezen voor Recon damage

Flexibiliteit

Recon Damage is 24 op 24 en 7 op 7 beschikbaar en inzetbaar. Recon Damage heeft als troef dat ze altijd bereikbaar zijn en op heel korte tijd kan optreden. Onder leiding van hoog gekwalificeerd projectmanagement kan Recon een juist schadebeeld in kaart brengen en snel actie ondernemen.

Uitgebreide dienstverlening

Recon Damage is niet alleen actief in de markt van reconditioneren na calamiteiten maar heeft ook een groot aanbod binnen de bouwsector met renovatie -, herstelling – en nieuwbouwactiviteiten.

Team van specialisten

Recon Damage stelt haar ervaring en kennis ter beschikking voor elk slachtoffer (particulier of bedrijf) van een schadegeval. Een team van 100% eigen mensen bieden u hulp en proberen deze ingrijpende gebeurtenis voor u zo snel en efficiënt mogelijk te verwerken.

Actief in geheel België

Vanuit de maatschappelijke zetel te Drogenbos en de exploitatiezetels te Adegem, Zutendaal en Villers Le Bouillet is RECON DAMAGE actief in héél België. Ons toegewijde team staat klaar om overal in het land in actie te komen.

We staan voor je klaar in Vlaanderen, Brussel én Wallonië

Ben je het slachtoffer van een brand, waterschade of ander incident?

Onze gekwalificeerde medewerkers behandelen elk type schadegeval in België. Wij bieden zowel oplossingen voor particulieren, professionelen als industrie.
Wil je snel geholpen worden door een team van professionals?
Recon gaat snel en efficiënt te werk met onberispelijke kwaliteit.

Location Map