Zwambestrijding

Recon Damage is ook uw specialist in zwambestrijding.

Zwam kan een serieuze bedreiging vormen voor de integriteit van uw woning, en het is essentieel om tijdig in te grijpen.

Traitement Fongicide Par Injection Des Bois

Wij bieden professionele en effectieve oplossingen om uw huis te beschermen tegen schadelijke zwamgroei. Onze expertise richt zich vooral op de 3 meest voorkomende soorten:

  • Huiszwam
  • Kelderzwam
  • Poriënzwam

Huiszwam

Huiszwam (Serpula lacrymans) is een van de meest destructieve houtaantastende schimmels die in woningen kan voorkomen.
Het groeit snel en kan ernstige schade aanrichten aan houten constructies.
Kenmerken van Huiszwam:

Voorkomen: Voornamelijk in vochtige, slecht geventileerde ruimtes zoals kelders en kruipruimtes.
Uiterlijk: Bruine, roestkleurige schimmel met witte, wattenachtige randen. In gevorderde stadia kunnen vruchtlichamen ontstaan die eruitzien als een roestbruine schotel.
Geur: Een muffe, aardse geur is vaak aanwezig bij een huiszwamprobleem.
Schade: Huiszwam kan hout snel verzwakken en uiteindelijk vernietigen, waardoor de structurele integriteit van uw woning in gevaar komt.

Kelderzwam

Kelderzwam (Coniophora puteana), ook bekend als poriënzwam, is een andere veelvoorkomende houtvernietigende schimmel die vaak in vochtige omstandigheden gedijt.

Kenmerken van Kelderzwam:

Voorkomen: Net als huiszwam komt kelderzwam vaak voor in vochtige, slecht geventileerde delen van het huis, zoals kelders en kruipruimtes.
Uiterlijk: Donkerbruine tot zwarte schimmel die een leerachtige textuur heeft. In tegenstelling tot huiszwam produceert kelderzwam geen grote, opvallende vruchtlichamen.
Geur: Een minder uitgesproken geur in vergelijking met huiszwam, maar nog steeds onaangenaam en muf.
Schade: Kelderzwam tast voornamelijk hout aan, maar kan ook andere organische materialen in de buurt van vochtige omgevingen beschadigen.

Poriënzwam

Poriënzwam (Poria vaporaria) is een schimmel die vaak voorkomt in vochtige omgevingen en bekend staat om zijnvermogen om hout te vernietigen.

Kenmerken van Poriënzwam:

Voorkomen: Vochtige ruimtes zoals kelders, badkamers en slecht geventileerde zolders.
Uiterlijk: Witte tot lichtgele schimmel met een poederachtige textuur. Poriënzwam kan ook vruchtlichamen vormen die een korstachtige structuur hebben.
Geur: Een licht muffe geur, minder sterk dan bij huiszwam en kelderzwam.
Schade: Poriënzwam kan houtstructuren aantasten en verzwakken, vooral als de vochtigheid niet wordt aangepakt.

Onze aanpak

Bij Recon Damage begrijpen we dat elke situatie uniek is en een gepersonaliseerde aanpak vereist.

Onze stappenomvatten:

Inspectie en Diagnose: Grondige inspectie van uw woning om het type en de omvang van de zwaminfectie vast te stellen.
Behandeling: Op maat gemaakte behandelingsplannen die het meest effectief zijn voor de specifieke zwam in uw woning. Dit kan het gebruik van schimmelbestrijdingsmiddelen, warmtebehandeling en structurele afbraak en reparaties omvatten.
Preventie: Advies en oplossingen voor het voorkomen van toekomstige zwaminfecties, zoals verbeterde ventilatie envochtbeheersing.

Waarom kiezen voor Recon damage

Flexibiliteit

Recon Damage is 24 op 24 en 7 op 7 beschikbaar en inzetbaar. Recon Damage heeft als troef dat ze altijd bereikbaar zijn en op heel korte tijd kan optreden. Onder leiding van hoog gekwalificeerd projectmanagement kan Recon een juist schadebeeld in kaart brengen en snel actie ondernemen.

Uitgebreide dienstverlening

Recon Damage is niet alleen actief in de markt van reconditioneren na calamiteiten maar heeft ook een groot aanbod binnen de bouwsector met renovatie -, herstelling – en nieuwbouwactiviteiten.

Team van specialisten

Recon Damage stelt haar ervaring en kennis ter beschikking voor elk slachtoffer (particulier of bedrijf) van een schadegeval. Een team van 100% eigen mensen bieden u hulp en proberen deze ingrijpende gebeurtenis voor u zo snel en efficiënt mogelijk te verwerken.

Actief in geheel België

Vanuit de maatschappelijke zetel te Drogenbos en de exploitatiezetels te Adegem, Zutendaal en Villers Le Bouillet is RECON DAMAGE actief in héél België. Ons toegewijde team staat klaar om overal in het land in actie te komen.

We staan voor je klaar in Vlaanderen, Brussel én Wallonië

Ben je het slachtoffer van een brand, waterschade of ander incident?

Onze gekwalificeerde medewerkers behandelen elk type schadegeval in België. Wij bieden zowel oplossingen voor particulieren, professionelen als industrie.
Wil je snel geholpen worden door een team van professionals?
Recon gaat snel en efficiënt te werk met onberispelijke kwaliteit.

Location Map